UN Tornado Zadar

Tornado je navijačka skupina koja podržava košarkaški klub Zadar. Osnovana je 1965. godine, što ju svrstava među najstarije navijačke skupine u Europi. Od tada pa sve do danas ostali su uz svoj klub, čuvajući tradiciju grada košarke kao i podrške svome klubu na svim domaćim i gostujućim utakmicama, što ih svrstava među najstrastvenije košarkaške navijače u Europi. Svojim fanatizmom, glasnim hukom s tribine, predivnim koreografijama, brojnim barjacima u bojama kluba i pozitivnom energijom koju već desetljećima prenose s tribina na parket svome timu, ali i pritiskom prema suparničkim igračima, samo potvrđuju poznatu Tornadovu parolu: “Vaš prvi, a ne šesti igrač“.
Jedna od najveličanstvenijih akcija Tornado bilo je – “Kupi ulaznicu, ne idi na utakmicu”.
Navijači su zbog kazne treću finalnu utakmicu doigravanja između Zadra i Cibone 1998. godine umjesto u hramu košarke gledali preko video zida na bivšem ASK-u gdje se okupilo 20-ak tisuća navijača Zadra, dajući tako podršku svome timu i prikupljajući novac kako bi platili kaznu.
Jedan od najemotivnijih trenutaka u novom tisućljeću za sve pripadnike Tornada zbio se 2005. godine, kada je košarkaški klub, vođen njihovom ogromnom podrškom postao prvak Hrvatske nakon dugih 19. godina.
Osim podrške klubu, Tornado je sudionik brojnih humanitarnim akcija, što im je 2018. godine donijelo nagradu “Ponos Hrvatske“.
Jedna od Tornadovih najpoznatijih navijačkih pjesama je: “Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi, njemu nije ravan”, ali i brojne druge.


Galerija

« od 3 »
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor