ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA KK ZADAR!ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA KK ZADAR!

Neke osnovne činjenice koje bi bilo dobro istaknuti radi javnosti i same objektivnosti izvješćivanja:

Obveze kluba na početku mandata ove Uprave na dan 30.06.2017. bile su 40.209.103 kn

Obveze kluba na dan 30.06.2020. koje su predmet ove Skupštine iznose  28.404.304. kn

Smanjenje obveza u trogodišnjem razdoblju iznosi 11,8 milijuna kuna od čega je 5,3 milijuna kuna spor sa poreznom upravom koji je klub dobio, a 6,5 milijuna kuna realno otplaćeno obveza iz prethodnog razdoblja. 

Unatoč pandemiji i virusu COVID-19 te smanjenom prilivu sponzorskih sredstava, tekuće obveze se izvršavaju na vrijeme, ali se otplaćuju i obveze iz prethodnih razdoblja koje ova Uprava vraća.

 Što se tiče omladinskog pogon koji radi punim intenzitetom, mladim igračima se posvećuje puna pozornost, a rezultati su vidljivi. U ovom trenutku imamo mlade reprezentativce u sve tri kategorije (ukupno 5), a očekujemo povećanje tog broja, kao i uključenje našeg trenera u rad mladih reprezentativnih selekcija. Vrijedi istaknuti na smo u sezoni 2019/2020 u državnom prvenstvu predkadeta i kadeta bili na prvom mjestu u trenutku prekida prvenstva zbog Covida i to bez poraza.

Nakon 13 godina izostanka, osvojena je titula pobjednika Kupa Krešimir Ćosić, što smo prije nekoliko dana ponovili, a sve bez stvaranja novih dubioza i financijskih obveza. U trenutku prekida prvenstva smo bili prvi, dok je prekid prvenstva u Abi došao kolo prije kraja u teškoj situaciji za nas, gdje bi teško izborili opstanak.

Nastojimo u svakoj sezoni biti bolji u svakom pogledu, znamo da je puno posla pred nama i da treba raditi na otklanjanju brojnih nedostataka.

Na temelju svega navedenoga, sredstva Grada Zadra odnosno poreznih obveznika troše se racionalno, nema zakulisnih radnji i afera, imamo razloga za optimizam.

Ponavljam, na osnovu dosadašnjeg smanjenja obveza kluba, na osnovu rezultata i osvojene dvije titule pobjednika Kupa K. Ćosić te gledajući rad omladinskog pogona i igre razvojne ekipe koja se od ove sezone natječe u A-1 hrvatskoj ligi, a u kojoj igra 9 juniora KK Zadar, uvjeren sam da smo na dobrom putu.

U budućem razdoblju dodatan fokus ćemo staviti na  još bolju i transparentnu  komunikaciju sa navijačima I lokalnom zajednicom, radit ćemo na vizualnom identitetu kluba i komunikaciji sa gospodarskim subjektima, sa ciljem privlačenja novih sponzora kad se ekonomska situacija vrati u normalu, a isto tako i na poboljšanju klupskog marketinga i odnosa sa javnošću.

Sve aktivnosti koje radimo I koje ćemo raditi  u narednom periodu trebaju biti usmjerene na povećanje navijačke baze, sa ciljem da KK Zadar dugoročno bude vodeći klub u državi, rezultatski i logistički.

 

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor