Kadeti i pretkadeti prvaci su regije Jug!Kadeti i pretkadeti prvaci su regije Jug!

Pretkadeti su na završnici U15 PH – regija Jug osvojili prvo mjesto. Momčad Rajka Vidakovića odigrala je dvije utakmice u Dubrovniku, prva je bila protiv Alkara gdje su slavili 37:100. U finalu su mladi Zadrani svladali svoje vršnjake iz Splita rezultatom 46:80, najbolji strijelac u redovima Zadra bio je Vito Perković s 23 poena dok je Toni Torbarina zabio 14 poena. U osmini finala pretkadeti će se boriti protiv Dubrave 25.6 u Zadru.

Kadeti Zadra su također završili na prvom mjestu U17 PH – regije Jug. Igrači Tonija Matešića su u prvoj utakmici svladali KK Adriatic 93:63. U drugoj utakmici skupine B kadeti Zadra su osvojili su prvo mjesto u skupini nakon što su pobijedili Alkar 84:96. U finalu su se borili protiv svojih gradskih rivala Sonik Puntamike, u Jazinama su uvjerljivo slavili 61:84, Jurica Zagoršak bio je najbolji strijelac s 19 poena dok su Ivan Njegovan, Gabrijel Karamarko i Marko Viduka zabili po 12 poena. U osmini finala kadeti će tražiti svoje mjesto na završnici PH za kadete protiv Bosca 24.6 u Zagrebu.

“Odigrali smo tri dosta zanimljive utakmice, kod svakog protivnik bilo je neke određene težine ali mi smo upisali sve tri pobjede. Bez obzira na sve to, stvarno sam zadovoljan angažmanom svih igrača, naročito u ovoj zadnjoj utakmici gdje smo imali šansu napraviti određene kalkulacije ali klub kao što je Zadar ne smije kalkulirati nikada protiv nikoga. Ova pobjeda protiv Sonika je itekako zaslužena,” rekao je Toni Matešić nakon završnice regije jug.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor