U-16 Hrvatski košarkaši protiv Litve za plasman između 5. i 8. mjesta na EYOF-u!U-16 Hrvatski košarkaši protiv Litve za plasman između 5. i 8. mjesta na EYOF-u!

Hrvatski U-16 košarkaši zajedno s izbornikom Darkom Kunce, upisali su sva tri poraza u grupnoj fazi Olimpijade za mlade.

Prvi poraz pretrpjeli su protiv Francuza 76 – 56, drugi od Srbije 102 – 57. Nakon prva dva poraza, dogodio se i treći od strane domaćina Azerbajdžana koji su na koncu slavili rezultatom 58 – 54.

(Foto: KK Zadar)

Zadrani, Domagoj Horvat i Krševan Klarica odigrali su zapažene role u dresu U-16 reprezentacije.

Horvat je u prvom susretu protiv Francuza zabilježio 11, u drugom susretu protiv Srbije 7, a protiv Azerbajdžana 8 poena. Klarica je iz utakmice u utakmicu samo podizao svoju igru te je tako u utakmici s Francuskom ubacio 6, protiv Srbije 11, da bi protiv domaćina Azerbajdžana kompletno izdominirao s ubačenih 19 poena.

Na koncu svega, to nažalost nije bilo dovoljno kako bi izabranici Darka Kunce ostvarili ozbiljniji rezultat te je u tijeku susret protiv momčadi Litve i borba za plasman između 5. i 8. mjesta na EYOF-u 2019. u Baku, glavnom i najvećem gradu Azerbajdžana.

 

#igrajZadre

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor