Višnjik će sutra biti u bijelom, Jusup: Ne smijemo upasti u zamku i pomisliti da je gotovoVišnjik će sutra biti u bijelom, Jusup: Ne smijemo upasti u zamku i pomisliti da je gotovo

Desetak minuta prije početka konferencije za medije pred treću utakmicu finala HT Premijer lige između Zadra i Splita, koja je bila zakazana za 11 sati, stigla je obavijest – više nema ulaznica u prodaji! Grad košarke ponovno živi punim plućima, ulaznice su se brzo topile na sustavu Entrio i jutros su se mnogi, koji su pokušavali doći do nje na blagajni ili preko poznanika, klupskih djelatnika, igrača…. dobivali isti odgovor – nema!

Dok zadarski navijači „spremaju ražanj“, trener Danijel Jusup jedan je od onih koji će cijelo vrijeme upozoravati kako je „zec u šumi“. I prije prve i druge utakmice govorio je da je svaka utakmica finale za sebe, kako je potrebno pobijediti tri puta i kako one prethodne pobjede ništa ne znače. Igrači su lekciju o tome dobili već u autobusu nakon povratka iz Splita, kao i poruku da ostanu fokusirani do kraja.

– Igrače sam upozorio na greške iz nekih prijašnjih finala, rekao im da ne upadnu u zamku koja bi ih odvukla od obveza koje imaju. Naravno, Splitu neće biti lako igrati pred devet tisuća ljudi, ali postoji realna opasnost i da mi u tome „izgorimo“. Psihološki moment je najbitniji, taktički će uvijek biti nekih promjena, sitnih popravaka u odnosu na prošlu utakmicu. To su sitne korekcije, ali i one mogu presuditi, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Gledajući na prošle dvije utakmice, fascinira činjenica da je Zadar, koji veći dio sezone igra u suženoj rotaciji, s nekoliko više utakmica pri kraju sezone, bez ozlijeđenog Čampare, bio taj koji je dominirao u završnici i jedne i druge utakmice. Radi se naravno o dobroj kondicijskoj pripremi, ali i mentalnoj snazi igrača koji su dali sve od sebe. Predvodio ih je naravno Luka Božić, koji je u dva dana proveo svih 85 minuta igre na parketu.

– Svaka utakmica sa Splitom je rat, borba, taktičko nadmudrivanje. Mi smo se cijelu sezonu borili, ratovali, davali sto posto od sebe, moramo tako i u ovoj. Mi izgledamo dobro u završnici jer smo ciljano planirali treninge kroz cijelu sezonu, imamo čovjeka koji to vodi, Marko i Dado (Štrbac i Burčul, pr.a.) rade regeneraciju cijelo vrijeme, rekao je Jusup, zahvaljujući i „šestom igraču“ bez kojega ovoga ne bi bilo:

– Molim publiku da bude uz nas kao u Splitu, svaki napad i obranu igrali su s nama, mi ćemo se boriti na terenu do kraja. Ako bi izašli na teren tako da nešto proslavimo, nećemo slaviti.

Uz trenera Jusupa novinarima se obratio i Arijan Lakić, jedan od onih mlađih igrača koji su došli u Zadar kako bi podignuli svoju igru, a na kraju su postali važan kotačić u pohodu na naslov prvaka.

– kad sam dolazio znao sam da je Zadar veliki klub i da ćemo se za svaku pobjedu morati boriti. Za sada je sezona dobra, ali još ništa nismo uradili i nastavit ćemo ovako i dalje. Ponašamo se kao da je prva utakmica u finalu, borit ćemo se do samog kraja, najavljuje Lakić.

Jusup je najavio i povratak u momčad Sanija Čampare, koji se vraća nakon teške ozljede. Nije izvjesno koliko će moći pomoći na parketu, ali njegova je želja da bude uz momčad i da pomogne koliko to bude moguće.

Utakmica sutra počinje u 20 sati uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji. KK Zadar poziva navijače da dođu u bijelim majicama, a iako će svi ulazi biti otvoreni bilo bi dobro da dođu nešto ranije, kako bi se izbjegla gužva i stvorila prava atmosfera i prije samog početka. SVI U BILO!

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor