Jusup navijačima: Dođite na Dinamo, vaša podrška nam je važna!Jusup navijačima: Dođite na Dinamo, vaša podrška nam je važna!

Na pitanje postavljeno na početku doigravanja za naslov prvaka HT Premijer lige – hoće li u polufinale (protiv Cibone) Zadar ili Dinamo, još uvijek nema odgovora. Dobit ćemo ga sutra navečer, nakon majstorice koju je Dinamo izborio pobjedom pred domaćim navijačima, u Dvorani Krešimir Ćosić.

Upozorenja kako se radi o momčadi koja se može nositi s najboljima, pogotovo na svom terenu, pokazala su se u subotu opravdanima.

– Protivnik je dobro iskoristio naše slabosti i uz pomoć dobre atmosfere zasluženo pobijedio. Sutra nas čeka zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani te se prikazati u boljem svjetlu nego u Zagrebu ako želimo izvući povoljan rezultat, kaže najveća uzdanica zadarske momčadi Luka Božić.

Obje dosadašnje utakmice obilježio je loš šut Zadra za tri poena, što nije slučajnost. Odlaskom Jordana, a zatim i ozljedom Čampare, koji je i dalje nedostupan treneru Jusupu, zadarska oštrica iz dalekih pozicija značajno je otupjela. Dinamo se povukao u reket, riskirao s otvorenim šutevima i rizik mu se isplatio. Pritom u drugoj utakmici Zadar nije bio dominantan u skokovima, a jedan od onih igrača koji bi mogao dati veliki doprinos u oba segmenta je Leon Šantelj.

 – Šut nas nije poslužio, a Dinamo je nošen publikom uspio biti spretniji. U majstorici moramo biti na 100%, pogledali smo snimku, vidjeli gdje smo griješili i nastojat ćemo svesti te greške na minimum, kaže Šantelj.

Zadarski trener Danijel Jusup ponovno ističe kako je Dinamo ozbiljan protivnik, ali vjeruje da će biti lakše nego u Zagrebu, bude li prave podrške publike.

– U ove dvije utakmice, a naročito u Zagrebu, Dinamo se pokazao kao izuzetno čvrsta, dobra momčad koja mudro napada, koja zna iskoristiti slabosti protivnika i uz domaći teren koji su imali nije ih lako pobijediti. Oni sigurno dolaze s ambicijom, samopouzdanjem, željom da naprave odličan rezultat, a na nama da ispoštujemo što se dogovorimo, angažmanom pokušamo doći do povoljnog rezultata. Zamolio bih publiku da nam dođe, pomogne. Ulazimo u završnicu sezone, u takvim utakmicama ta podrška je dodatni impuls igračima da daju još više i da pokušamo još jednom doći do rezultata koji svi očekujemo, kaže Danijel Jusup.

Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor