Može li se Zadar na Gripama revanširati za poraze na Višnjiku?Može li se Zadar na Gripama revanširati za poraze na Višnjiku?

Košarkaši Zadra sutra u 6. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige gostuju kod Splita. „Žuti“ su ove godine „crna mačka“ za momčad Danijela Jusupa  – nakon prve pobjede u Splitu u listopadu, slijedila su dva poraza u AdmiralBet ABA ligi i dva u domaćem prvenstvu, od kojih je posebno bolan bio onaj posljednji, prije nepunih mjesec dana, kada je Shorter 13 sekundi prije kraja, nakon brojnih promašaja iz igre i slobodnih bacanja zadarskih igrača, zabio za praktički prvo vodstvo u utakmici. Zadar nije dobro iskoristio preostalo vrijeme te su bodovi otišli u Split.

–  Oni će pred svojim navijačima sigurno biti motivirani kako bi se vratili u pobjednički trak. Tri puta su nas pobijedili na Višnjiku, svaki put u neizvjesnoj utakmici, što govori da moramo biti koncentrirani, vidjeti u kojim smo stvarima griješili. Nastojat ćemo nametnuti svoj ritam, iz kojega ćemo, nadam se, doći u šansu za povoljan rezultat, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Nije Split u sjajnoj situaciji, izgubio je protiv Cedevite Junior i Cibone te se nada da će sutra prekinuti rezultatsku krizu. Najteži zadatak Zadranima je „detektirati“ što bi trebalo promijeniti, posebice nakon prošlog poraza, u kojemu su većim dijelom utakmice bili bolji suparnik.

– Nema nepoznanica između nas i Splita, praktički smo svaku utakmicu odigrali na jedan ili dva posjeda. Zadnji put na Višnjiku stvarno smo nemoguće izgubili, odigrali glupo završnicu i dali im pobjedu u ruke, iako smo veliku većinu susreta igrali dobro. Na tom tragu treba nastaviti, znamo kako treba igrati s njima, samo trebamo u završnici biti pametniji nego do sada. U dobrom smo ritmu i vjerujem u našu pobjedu, poručuje kapetan Marko Ramljak.

Ako Zadar pobijedi odvojit će se za dvije pobjede od Splićana te će se u posljednja četiri kola s Cibonom boriti za startnu jedinicu u play offu.

Susret se sutra igra od 20 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor