Zadar u Zagreb putuje po vizu za finale: neće biti lako!Zadar u Zagreb putuje po vizu za finale: neće biti lako!

Košarkaši Zadra poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji HT Premijer lige protiv Cibone, a kako dalje ide prva momčad s dvije pobjede, može se nadati prolasku već sutra na revanšu u Zagrebu. Prva utakmica ponudila je dobru igru Zadra u prvom poluvremenu, nešto lošiju u drugom, što je dovelo do trilera u završnici, koji je ipak otišao na zadarsku stranu. Jedan od najboljih igrača Zadra, posebice u prvom poluvremenu, bio je Karlo Žganec, koji se nada da bi uz dobru igru Zadar sve mogao riješiti sutra navečer.

– Pred nama još jedna utakmica s Cibonom u kojoj nema nepoznanica ni s naše ni s njihove strane. Prvu utakmicu smo prelagano pustili da se vrate u igru, nakon što smo stvorili prednost i uđemo u neizvjesnu završnicu. Moramo uvidjeti neke situacije u kojima smo griješili u drugom poluvremenu i u kojima su nas iskažnjavali. Ako fizički odgovorimo i budemo energetski na nivou. možemo se nadati završetku serije već u Zagrebu, kaže Žganec.

Dvoboj u Zagrebu bit će i još jedan okršaj dvaju trenera, Ciboninog Josipa Sesara, koji je u međuvremenu postao i hrvatski izbornik te Danijela Jusupa, drugog najboljeg trenera AdmiralBet ABA lige ove sezone. Poneko taktičko iznenađenje je uvijek moguće, a očekujemo da će zadarski strateg neko od njih primijeniti već sutra.

Pokazalo se da je prošla utakmica, kako smo i očekivali, bila zahtjevna, neizvjesna. Vidjeli smo kako nas je Cibonina zona umrtvila, naročito u drugom poluvremenu. Nastojat ćemo bolje reagirati u ovoj utakmici. Za Cibonu se zna da ima odličnog playmakera Kapustu, polivalentnog Mazalina na četvorci. I ostali su dobri šuteri i skakači, jedna vrlo dobra momčad i sigurno ćemo morati biti na maksimumu ako se mislimo vratiti s dobrim rezultatom, najavljuje Jusup.

Očekuje se da će na put osim igrača i trenera i dosta zadarskih navijača, kojima su dvoboji s Cibonom uvijek bili najveći izazov. Susret se igra sutra s početkom u 19 sati uz prijenos na HKS TV-u.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor