Zadar na vrućem Baldekinu traži nastavak niza u domaćem prvenstvuZadar na vrućem Baldekinu traži nastavak niza u domaćem prvenstvu

Susjedski derbiji uvijek su utakmice velikog intenziteta, a to se najbolje oslikava u rivalitetu Šibenke i Zadra. I dok su dalmatinski derbiji sa Splitom uvijek utakmice ravnopravnih momčadi, u ovom slučaju radi se o borbi u kojoj jedan od njih želi pred svojim navijačima nadoknaditi kvalitativnu razliku i favoriziranim susjedima nanijeti poraz. Ipak, Zadar je u domaćem prvenstvu u velikom nizu od osam pobjeda, zadnji put poražen je u siječnju kod Splita te će to biti veliki izazov za momčad Josipa Pandže.

Ove sezone Zadar se odupro iskušenju te je na Baldekinu u listopadu slavio 75:80, nakon što su domaćini tri minute prije kraja vodili 68:66. Serija Mekića i Žganeca preokrenula je rezultat, no ostaje dojam kako nije trebalo puno da se dogodi poraz. I ovog puta igrače Danijela Jusupa očekuje borba do samog kraja, u situaciji kada zbog velikih napora treba poštedjeti one koji su podnijeli teret igranja u AdmiralBet ABA ligi.

– Dolazi nam utakmica protiv Šibenke. Imamo samo jedan dan za oporavak i da se pripremimo za tu utakmicu. Uvijek je tamo teško, uvijek su neizvjesne utakmice, imaju publiku koja im puno pomaže. Moramo biti spremni na jednu tešku utakmicu a tek ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu istrčati, s obzirom na naš zdravstveni status, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Problemi su dobro poznati i ogledaju se u manjim ili većim ozljedama ili iscrpljenosti Ramljaka, Žganeca, Drežnjaka, Božića… Gotovo je sigurno da će puno prostora dobiti igrači iz drugog plana, među njima i Patrik Jambrović, koji je Jusupa prošle sezone oduševio baš u dresu Šibenčana. Tada je zakucavanjem na kraju utakmice svojoj momčadi donio pobjedu.

– Idemo u goste na Baldekin koji je uvijek vruć teren, nadam se pravoj košarkaškoj fešti na tribinama. Šibenka je imala dosta pehova  s ozljedama ove sezone, no sad su se konsolidirali, većina igrača se vratila i na domaćem terenu nikome nije lako protiv njih. Moramo ući s visokom energijom, koncentracijom i pratiti upute koje će nam stručni stožer dati da bi došli do još jedne pobjede u domaćem prvenstvu, kaže Jambrović.

Utakmica se igra sutra (subota) s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

 

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor