Dubrovnik je trajao samo jednu četvrtinu, nova uvjerljiva pobjeda ZadraDubrovnik je trajao samo jednu četvrtinu, nova uvjerljiva pobjeda Zadra

Košarkaši Zadra večeras su uvjerljivo slavili u 28. kolu FAVBET Premijer lige protiv Dubrovnika rezultatom 88:70 (18:16, 26:12, 26:20, 18:22). Samo u prvoj četvrtini trajao je otpor gostiju, koji su iskoristili nešto slabiju napadačku igru prve postave. Već u drugoj Zadar je serijom 14:0 došao do nenadoknadive razlike te je uz veću ulogu igrača iz drugog plana mirno priveo utakmicu kraju. U sljedećem kolu košarkaši Zadra u petak gostuju kod Dinama-Zagreb.

STATISTIKA

U prvim minutama gledali smo siromašnu košarku, s malo smislenih i uspješnih akcija. Zadrova visoka postava pokušavala je rješavati situacije jedan na jedan pod košem, ali u tome nije bila nikako uspješna. Dubrovčani su „kupili mrvice sa stola“, koristili napadački skok ili loše postavljanje obrane i prvih pet minuta iskoristili za vodstvo 4:8. Serijom od sedam uzastopnih Zadrovih poena Ramljak je  vratio vodstvo domaćinima. Velike probleme i Žganecu i  Mazalinu pod košem je stvarao Cvitković, koji je u prvoj četvrtini postigao 11 poena te bio najzaslužniji za solidan rezultat na kraju prve četvrtine, 18:16.

Drežnjak, Klarica i Jambrović donijeli su u drugoj četvrtini nešto od neophodnog vanjskog šuta: u 16. minuti, nakon druge Klaričine trice rezultat je prvi put na dvoznamenkastoj razlici, 34:23. Do 18. minute serija Zadra narasla je do 14:0 i  vodstva 39:23, čime je otvoren prostor za kontrolu utakmice i uz veću minutažu igrača s klupe.

Malo koja momčad može parirati Zadru kada mu se otvori vanjski šut. Četiri trice u četiri minute nastavka pokrile su nešto mekšu igru u obrani, koja je ostavljala prostor za lagane poene Vujičića i Vodopije. Završnicu četvrtine obilježio je Klarica, koji je u manje od dvije minute postigao 11 poena, za +22 na njezinom isteku (70:48). Dubrovčani nisu do kraja uspjeli zaprijetiti zadnju, a za utjehu im ostaje pobjeda u zadnjoj četvrtini 18:22.

Uoči utakmice minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom košarkaškom treneru i sucu Zoranu Veselinoviću Vespi.

Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Danijel Jusup, trener Zadra: Dobili smo utakmicu, nije se nitko ozlijedio, moja je intencija bila da odmorimo Lakića i Božića. Žganec i Ramljak su igrali malo, s tog aspekta mogu biti zadovoljan. Neki su bolje a neki lošije iskoristili priliku, to ćemo analizirati danas i sutra. Bitno je da se trude, da je voljni moment utakmice i da ove utakmice uz ovakav ritam možemo pobjeđivati na ovakav način.  Prisiljeni smo da dečkima s klupe damo dosta veću minutažu.

Lovro Mazalin, igrač Zadra: Mislim da smo dobro odradili posao. Ušli smo čvrsto u utakmicu i već smo na poluvremenu imali +16. Čestitam suigračima i trenerima i idemo u nove pobjede. 

Ivan Perinčić, trener Dubrovnika: Čudna utakmica, imali smo problema s dolaskom, stigli u zadnji čas, više od pola utakmice, čak smo i dobro reagirali, Morat ćemo poraditi da nam se više ovakve stvari ne događaju, možda da idemo ranije na put ili imamo dnevni odmor.

Lovre Klarić: Zadar je uvjerljivo prva momčad lige, to su pokazali i danas. Mi smo došli malo nezgodno s puta, pokvario nam se kombi, stigli smo pola sata prije utakmice. Nemam ništa z azamjeriti momcima, dali smo sve od sebe, moramo biti i malo realni.

 

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor