Ramljak: Vjerujem da će se i nas imati što pitati sutra u PodgoriciRamljak: Vjerujem da će se i nas imati što pitati sutra u Podgorici

Košarkaši Zadra sutra u Podgorici otvaraju novu sezonu AdmiralBet ABA lige. Prvi protivnik je Budućnost VOLI, s kojom su se Zadrani susreli nedavno na završnici ABA Superkupa, igranoj također u Podgorici. Domaća momčad tada je bila bolja, ali Zadar se nada da će uz pomoć MVP-a ovog natjecanja prošle godine Luke Božića, koji je Superkup propustio zbog viroze, biti kompetitivniji i u borbi za pobjedu do samog kraja utakmice.

– Budućnost je ove godine malo drugačije koncipirana, s naglaskom na defenzivnom dijelu, što se pokazalo u toj utakmici u kojoj su nas limitirali na 58 poena. Sam rezultat govori što nam je bio problem, dok smo u obrani čak i dobro stajali. Sad  smo kompletni, vidjet ćemo kako će biti ako uspijemo razbijemo njihov pritisak na loptu. U svaku utakmicu moramo ući skromno, s dvije noge na zemlji, od obrane do obrane, od napada do napada, tražiti svoju šansu, kaže Jusup.

Ambicije u ovoj sezoni su iste kao lani.

– Cilj je ostanak u ligi, sve drugo što napravimo je plus. Ne želimo se opterećivati, na kraju ćemo podvući crtu, ići iz utakmice u utakmicu. To je jedini način da svi budemo zadovoljni, i mi i publika, poručuje Jusup.

Zadar je zadržao nositelje momčadi iz prošle sezone, a među njima je i kapetan Marko Ramljak.

– Budućnost igra malo agresivnije nego prošle sezone, dosta su čvrsti na lopti, nije lako igrati protiv njih jer imaju veliku širinu. Vjerojatno nisu zadovoljni kako su igrali protiv Cibone i izgubili u Superkupu, mobilizirat će se na startu sezone. Vidjeli smo što smo radili dobro a što loše protiv njih, s Lukom će biti puno lakše i vjerujem da će se i nas imati što pitati, kaže Ramljak.

Utakmica se igra sutra u Sportskom centru Morača s početkom u 18:30 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor