Zadar protiv Borca Mozzart želi potvrditi veliku pobjedu iz LjubljaneZadar protiv Borca Mozzart želi potvrditi veliku pobjedu iz Ljubljane

Košarkaši Zadra veliku pobjedu protiv Cedevite Olimpije u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige žele potvrditi novom, i to već sutra pred svojim navijačima. U Dvorani Krešimir Ćosić protivnik će od 20 sati biti Borac Mozzart, momčad s kojom Zadar ima dugu povijest odnosa, često i burnih i bitnih utakmica, iako je uglavnom odnosio pobjede. Od šest dosadašnjih susreta u regionalno, natjecanju izgubio je samo jedan, dok je prošle sezone oba puta pobjeđivao. Zadarski navijači, koji u velikom broju najavljuju dolazak na utakmicu, nadaju se nastavku niza.

– Igrat ćemo protiv momčadi čiji su igrači agilni, brzi, skočni, koja je dosta promijenila stil igre u odnosu na prošlu godinu. Uz napadačku kvalitetu koju donosi Tasić, imaju i Franklina koji napadačkim skokom i rampama može napraviti problem. Nadam se da ćemo to neutralizirati. Mi smo potpisali s ugovor s Davisom ali on tek danas dolazi, ako se i obave formalnosti ne možemo računati na njegov ozbiljan doprinos. Zahvaljujem Nadzornom odboru koji je ispoštovao moju želju, u ovom trenutku to je to, što se tiče momčadi, kaže Danijel Jusup.

Dobra je vijest da su svi zdravi i moći će participirati u igri koliko bude trebalo. U odnosu na prošle utakmice neće biti Ivana Njegovana, koji je ove sezone odigrao tek 10 minuta u natjecanju i  poslan je na posudbu u Bosco. Jedan od onih na koje će trener Jusup zasigurno računati je Dario Drežnjak, po statističkim pokazateljima drugi najbolji igrač Zadra u ovoj sezoni.

– Momčad  Borca dosta je promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Došla su nova pojačanja, igraju čvrsto u obrani i imaju dosta napadačkog talenta, pri čemu posebice mislim na visokog Tasića, koji im je donio sigurnost iznutra i izvana. Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica koja će zatražiti od nas da cijelo vrijeme zadržimo fokus. Znamo njihove kvalitete, kao i svaka momčad imaju i svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti i napadati ih tamo gdje mislimo da su najslabiji.

Utakmica se igra sutra (petak) s početkom u 20 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz izravan televizijski prijenos na Areni Sport 1.

KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor
KK Zadar Sponzor KK Zadar Sponzor